1978495.jpg

Ettei kotirouva vaan ihan kokonaan pitkästy lähdettiin lauantaina matkaamaan kohti Italian rajaa. Matkaan meni alle 1,5 tuntia, tosin käytettiin osan matkasta moottoritietäkin. Kohteena oli iso pato joka on myös rajana  Sveitsille ja Italialle. Tekojärvi on valmistunut v 1962 , on 8 km pitkä ja 138 m syvä. Varpaita kastelemalla olisi käynyt sitten ihan Italiassakin, mutta vesi näytti tosi kylmältä että jätin sen tekemättä:) Järvi kuuluu Italialle, mutta ranta vieressä Sveitsille, siis vasemmanpuoleinen ranta.

Stausee Valle di Lei joka on yli 1900 metrin korkeudella

1978494.jpg

1978503.jpg

Jylhää ja kaunista !

En haluaisi olla tuolla alhaalla jos pato vaikka murtuisi !1978499.jpg

Takaisin tullessa kävimme Innerferraran pikkukylässä kahvipaussilla, erittäin pieni kylä jossa tuntui että aika on pysähtynyt:)  Sitten menimme vielä museoon, sota-aikaan se toimi bunkkerina ja oli erittäin salainen paikka pitkän aikaa sodan jälkeenkin. Nyttemmin sitten siitä on tehty museo ja on avoinna kaikille, mutta ei kyllä koko bunkkerialue vaan osa siitä. Itselle tuli vaan siellä ihan kummallinen olo, tuntui että olisi päästävä pihalle ja heti,  oli ihanaa tulla reilun tunnin kierroksen jälkeen ulos auringonpaisteeseen. Kuvittelin millaista siellä on ollut sota-aikaan, pitkiin aikoihin ei päässyt ulkomaailmaan, hui olkoon !  Portaita tuli ravattua hirveät määrät, ihme että polveni ei oikutellut yhtään:)

Kotimatkan tulimmekin sitten pidempää reittiä, pikku teitä pitkin. Oli kyllä niin ihania maisemia taas, että ei voinut kuin huokailla. Tulihan puristettua oven kahvaa taas kunnolla kapeimmilla kohdilla ;)