2037850.jpg

Aamusta oli näin sumua taasen, lämpötila oli melki nollassa. Täällä oli tänään paperinkeräyspäivä. Koululaiset hoitavat sen homman, tänään olivat mukana eka ja toka luokka, viides ja kuudes luokka. Tyttö oli ryhmässä tässä meidän lähistöllä, saivat kyllä tosi nopsaan kerättyä lehdet yhteen pisteeseen, sieltä sitten traktori käy noutamassa ne.

Pojan kanssa veimme omat lehdet bussipysäkille, samalla pääsi poika kouluun siitä. Tulin kotiin ja hetken huilaus ja sitten lähti tyttö keräykseen , minä menin kälylleni lapsenvahdiksi. Tai minun piti olla heillä n 1,5 t , mutta pikkuneiti kohta 2 v ei suostunut moiseen järjestelyyn. Siispä lähdin mukaan, rattaat myös autoon ja käly ajoi 15 kilometrin päähän lääkärille. Siellä sitten laitettiin neiti rattaisiin ja minä menoksi niitten kanssa, äitinsä pääsi siitä sitten omille asioilleen. Pari kertaa Mammaa kyseltiin, mutta löytyikin sitten lehmiä ja vasikoita siinä unohtui Mammakin;)  Tein pitkän lenkin rattaitten kanssa, lopulta neiti nukahti:)

Tyttö on kyllä ihana kun jo puhuu jonkun verran. Muistaa aina sanoa"danka" kun hänelle annettaan jotain tai jos hänelle sanoo "danka" niin sanoo heti "Bitte" ! "Danka, Marljut" kuulosti aika ihanalta :) Kyllä nuo pienet lapset ovat ihania, mutta kiva on sitten myöskin palauttaa taas takaisin äidilleen;)

Meillä Dee oli jo tullut kotiin sillä välin, tein äkkiä makkarakeittoa ja lähdin viemään sitten hänet kitaratunnille. Koo oli sillä välin tullut kotiin ja syönytkin jo. Parina päivänä on tälläistä järjestelyä kun nuo harkat osuu vähän pahaan aikaan. Olisi myös mahdollista mennä mummolle , mutta eivät enää halua kun ovat jo "ISOJA" ;D

Iltapäivällä vein lapset autolla bussille ja menin käymään yhdessä isommassa kylässä kaupassa. Piti löytää joulukalenterit, viime vuonna tein itse sellaiset pussukat mihin ilmestyi sitten  jotakin ;) Mutta nyt oli toiveena Lego-kalenterit, yhden löysinkin mutta toinen on sellainen korukalenteri. Samalla ostin Deelle farkut ja yhden paidan. Koo olisi tarvinnut housut, mutta ei löytynyt mieluisia(minulle;))

Hain vielä miehenkin asemalta kun hänellä oli kiire kokoukseen, että auto on surrannut aika lailla*hyihyi* Bensa on kyllä nyt aika halpaa taas, alle euron jo.

Nyt on rauha talossa, mies kokouksessa ja lapset leikkivät ihan sulassa sovussa tällä hetkellä. Tunnin päästä unten maille heidät, sitten saan nauttia rauhallisesta illasta minäkin. Tulisipa telkasta edes jotain katsottavaa.

Ja muutamia kuvia tämän päivän vaunulenkiltä ;)

2037851.jpg

2037854.jpg

2037856.jpg

2037859.jpg

2037992.jpg

Roskienkeräyspäivä tänään tuolla kylässä, pussit tuodaan  vaan jonnekkin kadun kulmaan josta ne sitten kerätään, roskapussit maksavat täällä 1,20 euroa  kappale. Muihin pusseihin ei talousroskia saa laittaa. Kaikki muut roskat; lasit, metalli,pahvit,konenkoneet saa viedä ilmaiseksi kunnan roskiksen lajittelupaikalle. Samoin muovitavarat saa laittaa mustiin jätesäkkeihin ja viedä sinne, myös kompostijätteet otetaan sinne vastaan. Ja ottavat vastaan myös vaatteita, jotka menevät sitten jonnekkin avustusjärjestöille.