2027020.jpg

2027018.jpg

2027021.jpg

Kun meidän tyttö oli n 4v hän rakasti puitten halaamista.  Olen kuullut että puitten halaaminen antaa voimaa ? Itse tykkään myös puista, mitä vinkuraisempia sen ihanempia.

Mutta sitten ihan arkea ;) Eilen oli kylän koulun saneeraus/laajennuksen avajaiset. Lisäsiipeen tuli uusi käsityöluokka ja puukäsityöluokka kaikkinen koneineen plus 2 tavis luokkaa vielä. Keittiö uusittiin kokonaan ja lisäksi rakennettiin iso ruokailutila siihen jatkoksi. Koululla oli avoimet ovet koko päivän, klo 16 oli mahdollista saada syötävää juotavaa kuka halusi, 17.30 alkoi virallinen osuus. Lapset 1- 4 lauloivat, yläasteen oppilaat myös ja heillä oli myös tanssiesityksiä.

Tilaisuus oli tarkoitettu koko kylälle, siellä oli myös iltaruoka tarjolla(ilmatteeks) kaikille haluaville, oli keittoa, Raclette-juustoa, leivonnaisia ja vaikka mitä muuta. Urheilusali olikin tupaten täynnä, suurin osa oli lasten vanhempia, mutta oli siellä myös kylän vanhempaa väkeä mukana.

Lumethan meiltä ovat jo sulaneet(vain muutama kutistunut lumiukko on pihalla;)), vastapuolella näkyy vielä lunta paikoittain. Usein talvisin tämä puoli rinteestä missä me asumme on ilman lunta ja vastapuolella on sitä taas paljon, johtuu siitä että 2 kuukauteen ei kylään ja vastarinteelle paista aurinko. Kylästä seuraava muutaman talon kylänen on ilman aurinkoa 3 kk. On kuin eri maailmaan menisi täältä auringosta, mihin aurinko ei paista siellä on jotenkin hyytävää, kylmyys hohkaa taloista vaikka ei olisi edes kovia pakkasia. 

Mutta tänään jo aamusta on paistanut aurinko, pariin päivää ei sitä ole paljoa näkynyt. Ihanaa että on kaksi vapaata päivää ei ole pakko lähteä minnekkään. Tai no joo, huomenna on mentävä kirkkoon kun pojan luokkalaisia on siellä esiintymässä hän itse tietysti mukaan lukien. Uskonnonopettaja on kylän pappi ja hän halusi sunnuntaiseen lastenkirkkoon ohjelmaa. Pappi saarnaa ja lapset esittävät pantomiimina saarnan:) Tuleehan sitten eka kirkkokäynti tänä vuonna tehtyä, ei kun olinhan myös ristiäisissä keväällä:)