1951392.jpg

Että ei ole pelkkää auringonpaistetta täälläkään. Pihan reunalta ei kylää näy tänä aamuna.

Aamulla satoikin vettä aikalailla, silti kävelin lasten mukana bussille. Ilma on kuitenkin niin ihanan raikasta ja lämpötilakin melki  + 10 astetta heti aamusta.

Tänään saa auto taas kulkea ahkeraan, Deen haen heti 9.15 koululta(ei kulje bussia siihen aikaan), pari tuntia jää tänään pitämättä, kun opella on jotain menoa. Koon haen sitten 11.10 ja mennään suoraan rumputunnille, sieltä sitten kotiin syömään ja 14 maissa Davosiin Deen hammasrautatarkastukseen. Nyt on pitänyt jo reilun vuoden yörautoja, heinäkuun alusta enää joka toinen yö. Nyt on sitten suunnitelmissa joku "platta" suuhun, ei aavistustakaan mikä se on. Mutta jospa se tänään vaikka selviää;) Vuoden päästä suunnilleen pitäisi koko homma olla ohi.

Odotan jo innolla ensi viikolla alkavaa lomaa, ei tarvitse heti aamusta lähteä mihinkään. Ihanaa:) Ajatella että kohta ollaan jo 7 viikkoa koulua käyty.

Eilen illalla olimme Deen vanhemapain illassa, se oli info siitä mitä 6 luokan jälkeen.  Mahdollisuuksia ovat Realschule, Sekundarschule tai Gymnasium(alempi)- Opettaja alkaa jo nyt viidennellä katselemaan lapsia sillä silmällä, mihin kouluun on mahiksia. Opettaja ilmoittaa ennen 6. luokan loppua kirjallisesti, mihin kouluun hän haluaa lapsen menevän, jos ei ole samaa mieltä open kanssa pitää tehdä testi siellä sun täällä halutakseen muuttaa open päätöksen.  Toki voi koulua (esim. jos ei pääse Sekundarkouluun heti ja tulokset huomattavasti paranevat Realkoulussa) vaihtaa vielä 7. kouluvuodenkin jälkeen. Gymiin voi hakea myös 7. ja 8. Sekundarkoulun jälkeen, Realkoulusta sinne ei pääse.  Oli jotenkin kamalan sekavantuntuista näin ensi alkuun. Suositeltiin jo nyt alkamaan kysellä lapsilta mitä he aikovat isona, kun tiettyihin ammatteihin ei sitten Realkoulusta pääse. Varmasti 11v jo tietää oikeasti mitä haluaa isona :/

Tyttö on sanonut haluavansa;) Sekundarkouluun ainakin.   Aika näyttää.  Kuudennelta Gymiin meneminen on kyllä minusta tosi aikaista, niin oli Deen opettajakin samaa mieltä. Onneksi tässä on vielä aikaa ja monta keskustelua open kanssa ennen sitä.