2112027.jpg

Tämän kuvan mies otti lauantaina klo 8.00.  Täällä on tapana soittaa hautajaispäivän aamuna kelloja tuohon aikaan. Hautajaiset ovat yleensä iltapäivisin klo 13.30, kaikkina muina päivinä haudataan paitsi sunnuntaina. Minulle outo ja ehkä vähän pelottavakin asia oli se että vainaja tuotiin kotiin perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Siellä oli sitten arkku aukinaisena siihen asti kun hautajaissaatto lähti. Lapsetkin kävivät kyllä hyvästelemässä Nenin, vaikka se oli kyllä ihan vapaaehtoinen asia. Saivat tehdä kuinka tahtoivat. Mutta tuntuu että he ovat nyt ihan sinut asian kanssa, on itketty ja taas itketty asiaa pois.  Hautajaisten jälkeen pappi kutsuu omaisten toiveitten mukaisesti kaikki syömään jotain pientä, kahville jne , useimmiten johonkin paikallisista ravintoloista. Näin ei tule omaisille mitään ylimääräistä hommaa sen asian tiimoilta. Suruvalittelukortteja tuli hirveästi, osassa oli rahaa mukana ns. kukkarahaa tai hautakivirahaa. Kolehti kerättiin kirkossa naapurikylän lastenkodille( mihin kolehti tulee saavat omaiset määrätä). Tässä vähän myös yleistä käytäntöä hautajaisista jos jotakuta kiinnostaa.

Sunnuntaina oli sitten iloisempaa asiaa tiedossa, menimme kaikki valamaan kynttilöitä tai lähinnä lapsethan ne valoivat, me kahviteltiin sen aikaa :) 

Maanantaina kumpikin sitten taas kouluun, käytin anoppia asioilla kun oli satanut taas jonkun verran lunta ja hän ei uskalla silloin autolla ajaa. Päivällä tuli tyttö koulusta ja oli huonovointinen, ripulia ja oksentelua koko ilta ja yökin.  Nyt on parempi olla ja sai vähän juotuakin jotakin, vielä ei ole ainakaan tullut ulos. Tässä nyt jännityksellä odotellaan käykö tauti kaikki meidät läpi vai ei. EN haluaisi, yök !!! Olen muutenkin jo nuhassa, se riittäisi minulle.

Lunta tulee edelleen , vein pojan autolla bussille. Itse olen sen verran väsynyt yöllä valvomisesta, että taidan ottaa pikku tirsat jossain vaiheessa. Sain toki vähän sentään nukuttua, mutta sellaista koiran unta.

Laitan tähän lasten tekemät kynttilät, enempikin olisivat saaneet tehdä mutta siihen menee kauan aikaa aina kun yhden tekee niin kärsivällisyys taisi loppua kummaltakin. Ensin tytöltä, kun toinen kynttilä tuli ihan minikokoinen ;)

2112026.jpg

Paksu kynttilä ei kuulu joukkoon, on mallia Partylite ;)