2092093.jpg

Eilinen päivä oli todella upea, aurinkoa riitti melki koko päivälle. Aurinko lämmittää kyllä mukavasti vieläkin, vähän sulatteli myös lunta ja tielle humahti isot läjät lunta rinteestä. Mies vielä illalla kävi linkoamassa tieltä sinne tulleet lumet. Illam suussa käytin pojan terapiassa ja sai kyllä ajaa kieli keskellä suuta, oli paikka paikoin liukasta pienemmillä teillä.

Täällä oli aamulla pakkasta - 4 , oma tie oli tosi jäinen.  Menimme kyllä koulubussille kävellen, itse jatkoin vielä matkaa kylälle asti ja takaisinpäin sain kävely ja jutteluseuraakin vähäksi matkaa.

Poika meni aamusta luokan kanssa jonnekkin kalanviljelyslaitokseen, heillä on teemana kala. Opettajat vievät lapsia usein aina teeman mukaisiin paikkoihin jos mahdollista. Viime vuonna olivat Zürichin eläintarhassa katsomassa Pingviinejäkin :)

 Tyttö sanoi illalla että tänään on koe reaalista, oli vaan unohtanut aikaisemmin lukea  ja illalla sitten yritti sitä isoa paperiläjää lukea läpi *huoh* No katsotaan miten neidin käy;)  Välillä kulkee jossakin pilvissä tuo neiti puberteetti :) Viime viikolla hänellä oli Saksan oikeinkirjoituskoe, eikä yhtään harjoitellut. Sitten tuli ylpeänä näyttämään täysiä pinnojaan, kun hänhän on Talent ;), omasta mielestään. Ei välillä tiedä itkisikö vai nauraisiko näille jutuille. Joskus varmaan tipahtaa taas kovaa maan pinnalle. Aamulla muisti sentään sanoa ettei olekkaan päivällä kitaratuntia, vasta klo 17 kun harjoittelevat muutaman muun kanssa helmikuiseen musiikkikoulun konserttiin.  Tänä iltana on myös kylällä Kindin ja 1-2 luokkien lyhtykulkue. Joka vuotinen perinne. Lapset kiertävät ympräri kylää lyhtyjen kanssa , muutamassa paikassa sitten laulavat ja lopuksi koululle juomaan kuumaa mehua ja syömään pullaa sun muuta herkkua.  Meidänkin lapset ovat näihin osallistuneet aikoinaan.

Näinkin voi käydä...

2092098.jpg

Lumet vyöryvät joskus näissä lähipelloilla. Tuo on meistä vähän ylöspäin .  Siksi emme anna lasten laskea ensilumien aikaan ihan mistä vaan, yleensä oman talon takana on turvallisinta, ei ole hirveän jyrkkää.

Lisäystä:  Kuulin juuri että äitini 80 v on kuumeen vuoksi jouduttu viemään Jyväskylän keskussairalaan jo eilen , lisätietoa saa iltapäivällä kunhan tutkiivat.  Olivat ensin sunnuntaina jo vieneet hänet lähisairaalaan kovan päänsäryntakia(taustalla aivoverenvuotoja), no päänsärky lakkasi ja äiti takaisin vanhainkodille. Hoitajat olivat kuitenkin huolissaan vanhainkodilla, kun heidän mielestä ei  äiti ole oikein kunnossa ja puhuukin sekavia. Sitten olikin noussut kova kuume eilen ja suoraan Jyväskylään ja tälläinen diagnoosi lopulta tai olivat sanoneet että epäilevät keuhkokuumetta.  Että odotellaan tietoja sieltä suunnalta ...

LISÄYKSEN lisäys.  Appiukkoni vietiin juuri äsken ambulanssilla sairaalaan, keuhkokuumetta sielläkin epäillään ja hänen keuhkonsa ovat tosi huonossa kunnossa muutenkin .. että tämmönen päivä tosiaan tänään :/