niin lumisateenkin. Vielä puoli 12 yöllä mies aurasi tietä, puolen yön maissa sitten lumentulo loppui ja aamulla oli yli 10 miinusastetta. Ja nyt aurinko paistaa:)

Tänään on lumivyöryn vaara sitten korkeimmillaan kun aurinko alkaa  uuteen lumeen porottaa. Vaara-asteikko on 1 -5 ja nyt ollaan nelosessa. Että parasta olisi hiihtäjien pysyä avatuissa rinteissä eikä mennä ulkopuolelle.

 Jo viime sunnuntaina jäi viereisen kylän vuorilla 3 Skitour-matkaajaa lumen alle 2 kuoli, maanantaina taas kolme tuossa meidän vastapäisellä vuorella ja 1 kuoli.  Nämä suksimatkaajathan menevät suksilla joissa on sellainen karva pohjassa ylös ja sitten karvat pois ja laskemaan. Ja tietysti matka tapahtuu umpilumessa.

Päästiin eilen televisioonkin tämän ison lumen takia, Prättigaussa on tullut lunta eniten ja TV-ohjelma tuli meidän kylästä. 85 cm olivat mitanneet illalla ja vielä monta tuntia tuli lunta sen jälkeen.

Mies illalla 21 jälkeen testasi ajaa autolla tien, kaikki lumet vaan vyöryivät tielle auton mennessä ohi, siis uudelleen tien linkoaminen ja tänään pysymme vielä kotosalla.  Perutaan hammaslääkäri ja minun passikuvan ottokin, mennään ensi viikolla sitten sinne Berniin joku päivä.  Otamme lapsillekkin Jokeri-päivän koulusta niin pääsevät mukaan.

Vuonna 1999 tuli 3 päivää samalla lailla lunta, appiukkoni sai silloin ensimmäisen sydänkohtauksensa lunta luodessaan.

Mutta tänään paistaa taas aurinko..

 

 

Kuulin juuri uutisista että kahteen viereiseen kylään ei pääse edes nyt muutakuin helikopterilla. Tiet ovat suljettuna lumivyöryvaaran vuoksi. Kylät ovat meistä vähän ylempänä.