Pitkään jatkuneet pakkaset ovat jäädyttäneet joka paikan. Meidän oma tiekin on kuin luistinrata, onneksi osittain on pelkkää luntakin raiteilla, mutta suuri osa jäätä kun pellolta on sulanut vesi ensin siihen eikä ehtinyt kuivaa ennen pakkasia.  Aurinko alkaa toivottavasti jossain vaiheessa sitä sulattelemaan. Meillä on useimmiten talvellakin ollut ylin raide aika sula, ei koskaan näin pitkään ole ollut jäässä. Ajoin tänään erittäin hitaasti Silmänisku Tänäänkin on erittäin kylmä tuuli vaikka enää pakkasasteita olekkaan kuin muutama, onneksi sentään aurinko paistaa juuri nyt.

Lämmitykseen menee puu poikineen.

Tämä kasa on tehty viime kesänä ja on nyt kyllä jo meidänkin pihassa odottamassa polttamista, ensin vaan poltellaan  niitä vanhempia puita. 

Puut on haettu tuolta ylhäältä traktorilla.

Onneksi poltettavaa vielä riittää meille ja muillekkin.

Olen pikkuhiljaa ottanut joulukoristuksia pois, kuusi tököttää edelleen olkkarin nurkassa. Onkin ollut hyvä kuusi, ei ole paljoa neulasia tiputellut. Viedään se lauantaina ulos, saksanhirvet ja meträpeurat saavat siitä vähän syömistä.

Löysin vanhoja kuvia saksanhirvistä, kun talvella ovat olleet tässä talon ympärillä jo valoisaan aikaankin.

Nämä ovat ihan etupihan alapuolella.

Nykyään tulevat vasta kun on hämärää ja pimeää jo. Harmittaa kun en ole päässyt ottamaan kuvaa, mutta en ole viitsinyt hirveästi mennä häiritsemäänkään niitten ruoan etsintää.