Aamuyöstä alkanut lumisade laittoi liikenteen todella sekaisin täällä.

Kuva on marraskuulta, mutta uusi lumimäärä on sama ehkä vähän enemmänkin.

Kun kävelin aamulla lasten kanssa bussille, oli kylän ohikulkutiellä täysi kaaos. Rekkaa poikittain, parit autot olivat kolhineet toisiaan liukkaalla.  Lapset jo riemuitsi että myöhästyvät koulusta;) No eivät olleet kuitenkaan edes myöhästyneet, kun koulubussin annettiin mennä ennen muuta liikennettä.

Mikä siinä on että lähdetään vajaakuntoisilla ja vajaavarusteisilla autoilla tänne teille ajamaan, tiedotettu on tästä runsaasta lumisateesta jo pari päivää- ilman ketjuja tai nastoja on turha ajella, nelivetoautolla selviää ehkä nastattomillakin.

Itse talsin kotiin lumisateessa ja päätin heti lähteä vielä kauppaan, niinkauan kuin oma tie on ajokunnossa.  Iso tie oli ihan tyhjä lukuunottamatta poliisiautoa ja yhtä henkilöautoa joka oli kolaroinut, ihmettelin vähän miksi niin rauhallista. Mutta kylällä olikin autosuma odottamassa ja kuulemma vastapäisen kylän kohdalla toinen. Odottivat uudelleen lumiauraa tulevaksi. Pääsin siis sujahtamaan sopivaan rakoseen eikä tarvinnut odotella. 

Takaisin tullessa oli meille tuleva sivutie jo aurattu toiseen suuntaan, en päässyt kääntymään meidän omalle tielle kun siihen oli kivasti kasattu lunta :/ Jouduin jättämään auton mäkeen, oli tosi liukasta ja mietin pääsenkö siitä edes lähtemään uudelleen. Lapio takakontista ja luomaan enimmät lumet pois tien alkupäästä, oma tie oli kyllä jo aika kamalassa kunnossa. Mutta kotiin oli pakko päästä :) Ja taputtelin taas autoa, hyvä Volvo kulkee säällä kuin säällä ;)

Onneksi ei päivällä ollut tytön kitaratuntiakaan, olisi nyt illansuussa mutta jätän menemättä. Lunta tulee koko ajan lisää eikä kiinnosta enää lähteä luistelemaan jos ei ole kerran ihan pakko. Mies auraa tien lingolla kunhan kotiutuu illalla. Huomen aamusta olisi kampaajakin minulla, osaan tilata sen aina silloin kun on kaikista huonoin sää Nauru

Tänään kävelin vielä toisenkin kerran tytön kanssa bussille päivällä, kuntoilua on siis ollut mukavasti tänään. Poika olikin kotona kun ei ollut uskontotuntia, kylällä hautajaiset ja pappi/ussanope oli siellä.

Eilen tuli telkasta yhdestä Sveitsiläisestä  kylästä(unohdin jo kylän nimenNolostunut) jossa on  vain 22 asukasta ja he joutuvat joskus olemaan kylässä "kiikissä" neljäkin kuukautta, riippuen minkälainen talvi on.  Ruokaa ja lääkkeitä on varattava jos aikoo selvitä pahimman talven yli. Moottorikelkalla on mahdollista sinne mennä jos ei ole lumivyöryn vaaraa.  Joskus on lumi vyörynyt siellä ihan taloihin asti.   Ajattelin vaan että minkälaista olisi asua paikassa mistä tietäisi ettei pääse pois silloin kun haluaa. Vaikka tykkään kotona nyhjätäkkin niin kyllä on ihanaa kuitenkin vapaus ottaa auto tai juna  alle ja lähteä jonnekkin  jos siltä tuntuu.  Eikä odotella lumien sulamista :)