2070004.jpg

Tämä kirkko on taas toiseen suuntaan meidän kylältä ;) Olisin halunnut myös vastapäisen kylän kirkon kuvan otettua, mutta oli vaan harmaata sumua koko kylää ei tänään näy.

Tämä on  toisen viereisen kylän kirkko. Meiltä Davosin suuntaan.2070002.jpg

Lauantaisin kuulee neljän kylän kirkonkellot kilkattavan melki yhtäaikaa, ihan samassa ajassa eivät näköjään ole. Mutta vaan jos sää on tarpeeksi selkeä ja tuuli sopiva.

Täällä on karmea sumu taas, niinkuin kuvista näkyy. Viikonloppu olikin aurinkoinen ja kaunis.

Olenkohan vähän outo kun tykkään aamuisin kulkea pienessä tihkusateessa ja sumussa, se on parasta. Ilmakin on niin raikas ja puhdas. Kylmäkään ei tule kun kävelee reippaasti, asteita oli 2 + tänään. Taas kerran on luvattu lunta ihan alas asti, minua naurattaa aina tuo "alas asti" mihinkäs se sitten muuten jäisi, ilmaanko;) No juu täällähän tietysti sillä tarkoitetaan alavaa maata, 400 -500 m meren pinnasta.

Päivällä ruokiksella poika lauleli italiankielellä niin että raikui :)  Se mikä kiinnostaa, sen oppiikin helposti. Eka vuosi italiaa menossa ja lauseita tulee putkenaan ja sanoja muistaa jo vaikka kuinka. Tyttö ilmoitti ottavansa ranskankielen sitten kun se on mahdollista , siis nähtävästi seiskalla tai kahdeksannella, en tiedä edes varmasti. Seiskallahan kuitenkin tulee jo englantikin uutena kielenä.  Kohtahan sekin muuttuu, että englanti tulee jo kolmannella luokalla. Täällä koulussa siitä on jo kova säpinä menossa, luokan opettajan täytyisi myös osata sitä opettaa, ei pikkukouluilla ole varaa erillisiin kielenopettajiin. Italiaakin opettaa oma luokanopettaja ennen yläastetta, siellä tulee sitten erillinen opettaja siihenkin.

Perjantaina oli hammaslääkäri koululla, vihkosessa luki että pojalla  on taas yksi reikä maitohampaassa. Mutta nähtävästi se nyt annetaan olla kun kohta varmaan viimeiset maitohampaatkin  lähtevät pois. Hänelle oli myös vihjattu hammasrautojen tarpeellisuudesta myöhemmin. Pojalla on kyllä paljon myöhemmässä hampaitten vaihtuminen kuin tytöllä, jolla on jo kaikki maitohampaat lähteneet ja uudetkin jo tilalla. Tytöllä ei edelleenkään ole reikiä hampaissa. Pojalla on niitä ollut jo monen monta ja ihan samoin olemme hampaita hoidelleet ja harjanneet. Ettei se hinkkaaminen aina auta:/  Takimmaisiin hampaisiin hänelle  laitettiin jo kuoret reikien estämiseksi.

Eipä tässä tänään muuta ihmettä ole tapahtunut, postireissua ja pojan terapiareissua tiedossa. Illalla on inhottavan pimeää jo kun tullaan takaisin, en tykkää yhtään ajaa autoa pimeässä. Mutta pakko mikä pakko.

Ai niin onhan vielä tuo Mist !!

2070063.jpg

Meillä haisee taas, yläpuolen pelloille tulee lannoitetta suihkuamalla. Pikapikaa otin kuvan että "Jöri" vaan näe :D