2185594.jpg

Aamulla vähän lupausta auringosta, ja tulihan se sieltä kun pilvetkin väistyivät. Pakkasta on ollut keskiviikosta lähtien aina tuolla 10 miinusasteen pinnassa ja aurinkokin tuli samalla esiin. Johan sitä oltiin melki viikko ilman sitä ihanuutta. Ennen pakkasia täällä sateli päivän vettäkin ja pelkäsin että kaikki lumet menee, mutta ei ihan kaikki onneksi vielä-

2185598.jpg

Tästä näkee että lumihanget ovat vajentuneet kovasti, pälvipäikat ovat saksanhirvien aikaansaamia. Iltaisin ne tulevat aina pellolle ruokaa etsimään, kanervatkin lähtivät kukkaruukuista eräänä yönä :) Tästä näkee kuinka kylä on varjossa, sinne ei paista vähään aikaan aurinko ollenkaan. Meille sentään paistaa joka päivä, jos vaan pilvet eivät ole edessä ;)

2185601.jpg

Pellot ovat jälkiä täynnä, niin saksanhirvien, metsäkauriitten, kettujen kuin jäniksienkin. Hanget kantavat nyt mukavasti kun päivisin aurinko niin porottaa ja yöllä on pakkasta.

Joulu meni hujauksessa, kerrankin en hösöttänyt yhtään joulun eteen ja se tuli silti :) En todella laittanut mitään perinteisiä jouluruokia edes , koska meillä ei niitä syödä(tai minä söisin ehkä;)) Aattona olimme ensin kuuntelemassa lasten esityksiä kirkossa, olivat taas tosi ihania esiintyjiä kaikki tyynni. Pappi pyysi että aplodeerataan vasta lopussa kun hän esittelee kaikki ketkä ovat mukana, ettei joka ohjelman välissä kovasti läpsyteltäisi ;)  Kirkon jälkeen tulimme anopilleni syömään ja lahjojen jako oli sitten vuorossa. Lapset saivat kummeiltaan ja mummolta yhden paketin kultakin ja meiltä itseltä yhdet paketit. Mitään valitusta ei tullut vaikka ei ollutkaan kuusenalus täynnä paketteja :))

Muuten olemme vaan olla möllötelleet, käyneet kävelyllä metsässä. Siellä on nyt ihanaa kun on lunta ja pakkasta:) Kuvia olen ottanut tosi laiskasti, kävelylenkeillä ei ollut edes kamera mukana(hävetys sentään;))  Miehellä on vielä tämä viikko lomaa, lapset menevät ensi viikon torstaina vasta kouluun.

Meillä on ensi kesäksi jo laivamatka varattuna Saksasta, olen tänään etsinyt kovasti kahdeksi viikoksi mökkiäkin,  valinnanvaraa on kyllä, sitä mieluista ja sopivan hintaista ei vaan ole vielä löytynyt.  Taidan jatkaa etsintää taas.

Aletkin ovat vielä käymättä. Ehkä huomenna jos jaksetaan ;)